Inin Zeleni pojas odabrao projekt „Dom za djecu-Dom za ptice“

Inin Zeleni pojas odabrao projekt „Dom za djecu-Dom za ptice“

Sredinom srpnja dobili smo vijest da je naš projekt „Dom za djecu-Dom za ptice“ odabran za realizaciju između stotinjak prijava u sklopu programa Zeleni pojas – natječaja za sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša i prirode 2017. u organizaciji Ine – Industrije nafte, d.d. Ovaj se natječaj održava od 2014. godine, a ovogodišnji se natječaj po prvi puta odvijao online i prijave su se vršile isključivo preko Zeleni pojas web stranice (www.ina.hr/zelenipojas ).

Zahvaljujući sufinanciranju INE, kroz projekt ćemo urediti i obnoviti dvorišta dvaju dječjih domova te pritom podučiti djecu o brizi za ptice kroz edukativno praktične radionice na kojima će djeca izrađivati kućice za ptice. Kućice za ptice koje su djeca izradila će se zatim postaviti u dvorištu domova. Osim djece, u aktivnostima i rezultatima projekta uživati će i volonteri te šire građanstvo prisustvovanjem na prezentaciji projekta, ali i sudjelovanjem na edukativno praktičnoj radionici o zaštiti ptica i izradi hranilica za ptice.

Aktivnostima koje će se sprovesti u sklopu našeg projekta poput uređivanja dvorišta te izrada i postavljanje kućica za ptice u dvorištu Dječjeg doma Zagreb i Dječjeg doma A.G. Matoš, utjecati će se na osvještavanje djece o ekologiji i važnosti zaštite ptica od rane dobi, te će se omogućiti stvaranje eko okruženja za djecu i za ptice u dvorištima i povećanje kvalitete života djece u dječjim domovima što i doprinosi stvaranju zelenog pojasa u Gradu Zagrebu.

Projekt se provodi u suradnji s Dječjim domom Zagreb i Udrugom BIOM. Radovi na projektu su započeli 15.09.2017., a završetak projekta očekuje se 30.06.2018.

Predsjednica Foruma Marina Hoblaj povodom početka realizacije projekta izjavila je: „Ovim projektom želimo da djeca razviju osjećaj o okolišu u kojem žive i o drugim živim bićima koja žive u tom okolišu te kako i oni mogu utjecati na kvalitetu njihova života i okoliša. Simbolično, kako se drugi brinu o djeci da se i oni brinu za druge i svoju okolinu.“